Könyvkiadási pályázat orvosi vagy gyógyszerészeti szakkönyv kiadására 2018

Pályázat rövid leírása
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya (a továbbiakban EMEOGySz) pályázatot hirdet magas tudományos igénnyel, magyar nyelven megírt, széleskörű érdeklődésre számot tartó orvosi vagy gyógyszerészeti szakkönyv kiadására.
Pályázat tárgya

Sikeres pályázat esetén az EMEOGySz vállalja a kézirat könyv formájában való megjelentetését, a Kiadói Testület által elfogadott példányszámnak és formátumnak megfelelően. A könyvkiadás keretében az EMEOGySz feladatai a következők:
szakmai lektorálás
szaknyelvi lektorálás
műszaki szerkesztés
nyomdai kivitelezés
terjesztés
Pályázni csak kész kézirattal lehet.

Kik pályázhatnak
Könyvkiadási pályázatot bárki benyújthat, amennyiben az első szerző vagy a szerkesztő eleget tesz az alábbi feltételeknek:
legalább egy éve EME OGYSZ tag
román állampolgár
kifogástalan szakmai-erkölcsi előzmény

Pályázatok elbírálása
A beérkezett kéziratokat az EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályának Kiadói Testülete értékeli és rangsorolja. A döntés az alábbi szempontok figyelembe vételével történik:
független szakmai lektori vélemény
a kiadvány szükségessége
tudományos igényesség
szakmai/tudományos nyelvezet
érdeklődési kör
A támogatásra vonatkozó döntést a Testület legkésőbb 2018. december 21-ig hozza meg, és a Szakosztály honlapján teszi közzé. Ez a döntés végleges, felülbírálatát kérni nem lehet. A kiadót a Szakosztály Választmánya, a példányszámot a Kiadói Testület szavazza meg.
A Kiadói Testület a rendelkezésre álló anyagi keret figyelembe vételével határozza meg a támogatott kéziratok számát.

További információk ...