Tudósok Társaságában: Vendégünk Erdei Anna

Időpont
Helyszín(ek)
EME-székház, előadóterem
Szervező(k)
Erdélyi Múzeum-Egyesület
Programfelelős
Bitay Enikő

Tudósok Társaságában: Tudományos délutánok az EME-ben. Az Erdélyi Múzeum-Egyesület új előadás-sorozatot indít, melynek keretén belül különböző szakterületek tudósai (előadói) kapnak felkérést, hogy tudomány-népszerűsítő előadások által ismertessék tudományos tevékenységeiket, eredményeiket az egyetemi hallgatók, oktatók, szakemberek és érdeklődők körében.

Az előadás-sorozat célja a tudományos ismeretek és kutatások megismertetése a kolozsvári nagyközönséggel, nemcsak a kutatási eredményekbe engedve betekintést, hanem a kutatás kulisszái mögé is, kiemelve azok fontosságát és érdekességeit is, megismerve a tudományos felfedezések mögött megbúvó gondolkodásmódot és módszertant.

Az előadás-sorozat első meghívottja Erdei Anna, Széchenyi-díjas immunológus, az MTA rendes tagja, az ELTE biológiai–kémia szakán szerzett tanári diplomát 1974-ben. Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia második ciklusban megválasztott főtitkárhelyettese.

Bemutatásra kerül Erdei Anna életpályája, mint immunológus, emellett szó lesz az immunrendszer és az immunfolyamatok megértésének fontosságáról, saját kutatásairól, valamint az ún. immunerősítő szerekről is. Az előadásra 2024. május 16-án, 17 órától kerül sor az EME székházában.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Az érdeklődök itt regisztrálhatnak.

A rendezvényről kép- és hangfelvétel készül, részvételével egyben hozzájárul nyilvános publikálásukhoz.

Várunk minden kedves érdeklődőt!