Pálfi Józsefet, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem rektorát Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

 

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Pálfi József részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományos élet szervezésében kifejtett munkája elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2022. november 18-án, nyújtotta át Bitay Enikő, az EME elnöke és Bogdándi Zsolt, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 21. fórumának megnyitóján.

Gratulálunk!

Pálfi József református lelkipásztor, egyetemi tanár, egyháztörténész, a teológiai tudományok doktora. Élete szorosan összeforrott a nagyváradi székhelyű Partiumi Keresztény Egyetemmel. Több önálló könyv, tanulmány szerzője és kötetek, kiadványok szerkesztője. A Partiumi Keresztény Egyetem jogelődjének, a Sulyok István Református Főiskolának volt 1994-tól a lelkipásztora, később az Arany János Kollégium igazgatója. Közben a Főiskola, majd az Egyetem oktatója volt.  Előbb a Szenátus elnöke, majd pedig 2016-tól a Partiumi Keresztény Egyetem rektora. Ettől kezdve kulcsszerepet vállalt és játszott az Egyetem átszervezésében, a reformfolyamatok elkezdésében, az intézményi konszolidációban és új korszerű képzések letelepítésének kezdeményezésében.
Köszönjük, hogy vállalja és támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, biztosítja a két intézmény közötti együttműködést.

Fotó: Pakó László