IV. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia

Negyedik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki
Tanszékének munkaközössége az Erdélyi Múzeum Egyesülettel közösen az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferenciát 2017 május 5 - 7 között, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi kampuszában.
A konferencia egyik célja, hogy fórumot biztosítsunk a magyarországi és hazai szakemberek ismerkedésére, kapcsolattartására és tapasztalatcseréjére. Ugyanakkor fontosnak tartjuk azt is, hogy kutatói ambícióval rendelkező diákjainak és más fiatal kutatóknak segítsünk bekapcsolódni a tudományos vérkeringésbe, lehetőséget teremtve arra, hogy bemutassák kutatási eredményeiket és ihletet meríthessenek tapasztalt kutatók munkáiból. Az ez évi rendezvény újdonsága tematikus szakmai műhelyek szervezése hallgatóink számára ez által is gazdagítva ismereteiket.
A konferenciával egy időben zajlik Dísznövény 2017 - Nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár, amelyre regisztrált résztvevőinknek ingyenes bejárást biztosítunk. (a Dísznövény Kiállításról a http://www.ms.sapientia.ro/hu/hirek/disznoveny-2017-nemzetkozi-kerteszeti-kiallitas-es-vasar linken olvashatnak az érdeklődők)
A rendezvényre előadásokat és posztereket egyaránt várunk.
A posztereket kérjük angol nyelven elkészíteni Az álló helyzetű poszterek maximális mérete 90 x 140 cm lehet. A poszterek bemutatására 5 perc idő áll majd rendelkezésre!

Az előadások:
A konferencia szekcióinak száma a jelentkezők számától függ, előzetesen két szekciót hirdetünk meg (kertészeti és tájépítészeti). Az előadások időtartalma 15+5 perc (ez módosulhat a jelentkezők számától függően!). Az előadásokhoz készített bemutatókat kérjük angol nyelven elkészíteni, az előadás nyelve lehet angol vagy magyar.
Kérjük az előadások összefoglalóit angol nyelven az online jelentkezési lap erre kijelölt rubrikájába feltölteni. A szövegtörzs terjedelme ne haladja meg a 250 szót!

Konferencia díjak, jelentkezés:
Jelentkezési díj: 100 RON, kedvezményesen 50 RON (egyetemi hallgatóknak, doktoranduszoknak, a Sapientia EMTE volt és jelenlegi oktatóinak és hallgatóinak). A konferencia díj magában foglalja a konferencia hivatalos kiadványainak költségeit, mappát, frissítőket, ebédeket.
Jelentkezési határidő és az előadások angol nyelvű összefoglalóinak beküldési határideje: 2017. április 14

Jelentkezni elektronikus formában, az alábbi linken lehet:
beiratkozás....

Publikálási lehetőség:
A rendezvényen elhangzó egyes előadások írott anyagát be lehet küldeni megjelenésre a Sapientia EMTE és az Erdélyi Múzeum Egyesület kiadványaiba. Az angol nyelven írt közleményeket az Acta Universitatis Sapientiae, Agriculture and Environment (a DE GRUYTER által referált) lapban van lehetőség közölni.
Az Erdélyi Múzeum Egyesület kiadványa, az Acta Transylvanica - Agronomia magyar és angol nyelvű publikációkat is közöl. A közlésre kerülő tudományos munkák kiválasztásáért a kiadványok szerkesztőbizottsága felelős (tehát csak azok az irományok fognak megjelenni amit a lapok szerkesztő bizottsága elfogadott!)