ICEBM 2023 Nemzetközi Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Konferencia - beszámoló

2023. november 10-én, hatodik alkalommal került sor az ICEBM 2023 Nemzetközi Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Konferenciára. A konferenciát a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete szervezi a Kolozsvári Akadémiai Bizottság, a Bolyai Társaság, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, az EME Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya és a Pro Oeconomica Educatione Egyesület társszervezésében. 

A konferencia helyszíne a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete volt.

A konferencia, Közgazdaságtudományi szekcióként, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2023 rendezvénysorozatnak is részét képezte.

A konferencián 32 tudományos előadást mutatott be az öt országból (Ausztria, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia) érkező 40 előadó, 10 egyetem és kutatóintézet képviseletében.

A három plenáris előadás mellett 29 előadás az öt, párhuzamosan zajló szekcióban (Pénzügy és számvitel, Közgazdaságtan, Menedzsment, Marketing, valamint Gazdasági informatika) hangzott el. A teljes program a csatolt absztraktkötetben megtalálható.

A résztvevők (előadók és hallgatóság) száma 57 volt.