Fides et vocatio kitüntetést kapott Gobesz F. Zsongor

Fides et vocatio kitüntetést kapott Gobesz F. Zsongor, a Kolozsvári Műszaki Egyetem egyetemi docense az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya iránt tanusított elkötelezettségéért, a Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka szerevzésében és fenntartásában, a kutatásban és a tudományterjesztesében vállalt értékteremtő tevékenységéért.

Fides et vocatio kitüntetést azok a hazai és külföldi, műszaki területen dolgozó vagy műszaki területtel szoros kapcsolatban álló személyek kaphatják, akik tudományos munkájukat az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya keretén belül végzik, illetve azt publikációikkal támogatják, avagy a Szakosztály célkitűzéseinek megvalósításához értékesen járultak hozzá, többek között azzal, hogy a szakosztály és az Erdélyi Múzeum-Egyesület irányába vonzzák a tehetséges, a Kárpát-medencei tudományosság utánpótlására hivatott fiatal műszakiakat.

A kitüntetést Bitay Enikő, az EME elnöke, a Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke és Máté Márton a Műszaki Tudományok Szakosztályának alelnöke nyújtotta át 2024. március 22-én, Kolozsváron a XXIX. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka-n.

A díjazottat Bitay Enikő, az EME elnük asszonya laudálta.

Gratulálunk!