Erdélyi Természettudományi Konferencia (ETK'14)

Erdélyi Természettudományi Konferencia (ETK'14)
2014. november 22., Kolozsvár

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) Természettudományi Szakosztálya A Magyar Tudomány Napja Erdélyben Fórumhoz kapcsolódóan (13. Fórum) az idén is megszervezi az Erdélyi Természettudományi Konferenciát (ETK'14) 2014. november 22.-én a kolozsvári Apáczai Csere János Líceumban. A Konferencia munkálatait eddigi gyakorlatunknak megfelelően a biológia, fizika, földtudományok, kémia, környezettudományok szekciókban tartjuk. A rendezvény fő célja lehetőséget biztosítani a természettudományok különböző területeit művelők számára az egymás munkájával való találkozásra. A Konferencia munkálatait eddigi gyakorlatunknak megfelelően a következő szekciókban tartjuk: biológia, fizika, földtudományok, kémia, környezettudományok. A Konferencia hivatalos nyelve magyar és angol. Tervezett programját a Szakosztály honlapján (www.eme.ro/termeszet) mielőbb közzétesszük, illetve arról a részvételi szándékukat 2014. szeptember 30.-ig jelző személyeket körlevelünkben tájékoztatjuk.
A bemutatott előadások/poszterek kivonatát magyar és angol nyelven kérjük, legtöbb 1-1 A4-es oldal terjedelemben, 12 pontos Times New Roman betűvel, másfeles sorközzel. A kivonatnak tartalmaznia kell: a dolgozat címét, a szerző(k) nevét, az intézmény/munkahely nevét és címét, az elérhetőséget, a kivonat szövegét, valamint a legfontosabb 5 kulcsszót.
A kivonatok beküldésének határideje 2013. szeptember 30. A konferencia kivonatfüzetében csak az elektronikus doc file (vagy docx file) formában rögzített, és időben, e-mail csatolmányként, eljuttatott kivonatokat tudjuk megjelentetni.
A bemutatott előadások/poszterek, 4 oldalt meg nem haladó terjedelmű, és a csatolt formai követelményeknek megfelelő, nyomdakész kéziratait a szokásos szaklektorálás után ISBN számmal rendelkező konferenciakötetben jelentetjük meg. A kéziratokat ugyancsak
doc file (vagy docx file) formában rögzítsük, és e-mail csatolmányként kérjük elküldeni.
A keziratok beküldési határideje 2014. október 15. Az ennél terjedelmesebb kéziratokat az Acta Scientia Transylvanica (Múzeumi Füzetek) 2015-ös kötetének megfelelő füzetében (Biologica, Chemica, Physica, illetve Geologica–Geographica) van mód megjelentetni. A dolgozatok mindkét esetben teljes terjedelemben felkerülnek a Szakosztály honlapjára is.

Annak érdekében, hogy a Konferencián való részvétel minden érdeklődő számára hozzáférhető legyen, a helyszínen fizetendő részvételi díj fedezi a november 21.-i fogadás költségeit, a konferencia-anyagokat a tervezett konferenciakötettel és a frissítőket; teljes értéke 20 RON, illetve 5Є (nyugdíjasok, diákok számára ennek fele).

Amennyiben igény mutatkozik rá, a Konferencia tudományos munkája mellé beiktatunk egy várostörténész vezette rövid sétát a történelmi városközpontban.

Részvételére számítva tisztelettel csatoljuk a Konferencia jelentkezési lapját.

Kolozsvár, 2014. július 27.