Dobránszky Jánost Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Dobránszky János részére Gr. Mikó Imre-emléklapot adományozott jelentős kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományos élet szervezésében kifejtett munkája elismeréséül.

A díjat 2022. március 26-án Kolozsváron nyújtotta át Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára az EME Közgyűlésén. 

Gratulálunk!

Dobránszky János gépészmérnök, habilitált doktor, szakíró, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat MTA–BME Kompozittechnológiai Kutatócsoport főtanácsadója, nemzetközi hegesztőmérnök, az MTA doktora. Kiemelkedő kutatómunkája mellett a magyar műszaki szaknyelv kiváló ápolója, a magyar nyelvű szabványok, szakfolyóiratok és kiadványok szerkesztőjeként több síkon élvezheti a műszaki társadalom az ő kitartó, szakszerű munkájának eredményét. Ugyanakkor az EME Acta Materialia Transylvanica folyóirat lapszámszerkesztője, az EME külső kutatási projektjeinek szakmai tanácsadója.
Köszönjük, hogy vállalja és részt vesz az EME szakmai életében, biztosítja az intézményközi együttműködések megvalósítását, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos feladatvállalásának támogatását.

Laudálta: Bitay Enikő főtitkár