Beszámoló: XII. Magyar Műszakis Ballagás

Május 31-én tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Magyar Műszakis Ballagást a Kolozsvári Műszakis Klub és az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya. Közel 50 magyar végzős hallgató ballagott a Kolozsvári Műszaki Egyetem különböző karairól.

A végzősöket elsőnek Bitay Enikő, az EME elnök és a Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke köszöntötte. Köszöntőbeszédében elmondta, hogy örül annak, hogy idén ilyen szép számban ballagnak magyar diákok a műszaki egyetemről és arra bíztatta a fiatalokat, hogy ha tanulmányaikat máshol kívánják folytatni idővel térjenek haza, hiszen a szükség van úgy a magyar kutatókra, mint a magyar műszakis szakemberekre. Ezt követően dr.  Sebestyén-Pál György, a Kolozsvári Műszaki Egyetem, Automatizálás és Számítástechnika Kar dékánhelyettese szólt a végzősökhöz, aki már kollégákként köszöntötte a hallgatókat. Következőnek a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke, László Petra, gratulált a diákoknak, majd pedig Sipos Zsuzsa a KMDSZ szakosztályokért felelős vezetőtanács tagja megköszönte a hallgatók aktív részvételét a KMK életében. A felszólalók sorát Kiss Péter, a KMK elnöke zárta, aki bíztató gondolatokkal búcsúzott végzős társaitól.

A köszöntők után Forgács Rudolf, a Gheorghe Dima Zeneakadémia harmadéves gitár szakos hallgatója ünnepi műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. Az ünnepség az emléklapok, a ballagási ajándékok és könyvek átadásával, pohárköszöntővel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A ballagás fotógalériája itt érhető el. A fotókat Tóth Orsolya készítette.