A XXV. MTDK megnyitóünnepsége

Huszonötödik jubileumi kiadásához ért a Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia. A tudományos ülést 2024. május 10-12. között tartották a Temesváron.

A rendezvény szervezői a Temesvári Magyar Diákszövetség, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata (msHÖK) és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Tanács, valamint a következő intézmények is felkarolták az MTDK munkáját:  a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), a Temesvári Műszaki Egyetem (TME) Politehnica Alapítvány, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Tudományos Diákkörök Határok Nélkül (HTDK) programja, az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME), a temesvári Bartók Béla és Integratio Alapítványok, valamint a Óbudai Egyetem.

Bitay Enikő elnök köszöntőbeszédében hangsúlyozta az intézmények összehangolt támogatásának fontosságát. Ugyanakkor szükségesnek tartja, erősíteni minden régióban a magyar műszaki  szaknyelv ápolását, a tudomány művelését, a tehetséggondozást és a műszaki utánpótlás biztosítását. Rámutatott arra, hogy az egyesület hasonló célkitűzéseket tart szem előtt a tudományművelés terén, és kiemelten fontosnak tartja a fiatal kutatók támogatását is.

Bitay Enikő, az EME elnöke díszelőadást tartott a rendezvény megnyitóján "Az érrendszeri betegségek kezelésének orvosi eszközei és azok gyártása" címmel. 

Az eseményről itt olvashatnak bővebben.

Az esemény Facebook oldal itt érhető el.

Képgaléria