Kerekes László: Mikor nyugodt egy vezető? ..... Ha jól működik a cége
[2019.01.12 11:00]

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztály meghívására 2019. január 12-én, szombaton 11 órától az EME székházában Kerekes László professzor, a ConsAct Consulting igazgatója, az  EME alelnöke tart előadást Mikor nyugodt egy vezető ? ..... Ha jól működik a cége címmel, ezt követően a 2018-ban, a szakosztály gondozásában megjelent könyvek bemutatására kerül sor.

12 órától a Szakosztály rendes évi közgyűlését tartja.

Mikor nyugodt egy vezető ? ..... Ha jól működik a cége

Lehet-e úgy vállalatot, szervezetet vezetni, hogy ez a folyamat ne sajátítsa ki teljesen az ember életét, idegrendszerét, ne betegítse meg, és ne tegye tönkre sokféle szempontból? El lehet-e kerülni azt, hogy a cégvezető otthoni, családjával töltött szabad pillanataiban ne folyton a vállalat apró-cseprő gondjain rágódjon, hogy szabadideje valóban szabad legyen sőt – horribile dictu – még szabadságra is elutazhasson anélkül, hogy bűntudata legyen, s úgy érezze: valami baj lesz, nem fognak működni a dolgok, ha nincs folyton ott, s nem irányítja személyesen a legapróbb részleteket is?

A válasz erre egyértelműen igen – állítja Kerekes László egyetemi tanár, cégvezető szakember, az EME alelnöke, aki szombaton, január 12-én tart erről előadást az EME kolozsvári, Jókai (Napoca) utca 2. szám alatti székházában.

Azt állítja: léteznek olyan nemzetközileg, a szakma által ismert és használt módszerek, amelyek alkalmazásával a cégek, vállalatok, szervezetek vezetése hatékony, biztonságos, gördülékeny s mindez anélkül, hogy az ember életét, idejének teljes egészét követelné és tönkretenné egészségét, emberi-családi kapcsolatait. El lehet kerülni azt, hogy teljes lényünket, minden gondolatunkat a vállalkozás mikromenedzselése töltse ki.

Az előadás során ezeket az alapelveket fogja ismertetni a résztvevőkkel. Az előadó egyébként már 1998 óta tanítja sikeresen az említett módszereket cégvezetőknek, szakemberként részt vesz olyan programokban, amelyek ezeknek a paradigmáknak a hazai gyakorlatba ültetését tanítják, a módszereket a különböző cégeknél bevezetik, hatékonyan alkalmazzák és ellenőrzik.

Sajtóbeharangozó a Szabadásg napilapban


Szervező(k): Műszaki Tudományok Szakosztálya
Kapcsolattartó(k): Bitay Enikő
Helyszín(ek): EME székház előadóterme