EME Könyvkiadó
2020 október 23, péntek
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Emlékkönyv Benkő Samu születésének nyolcvanadik évfordulójára

Cím: Emlékkönyv Benkő Samu születésének nyolcvanadik évfordulójára

Szerző(k):
Sipos Gábor (szerk.)

Ismertető:
Az Emlékkönyv Benkő Samu születésének 80. évfordulójára c. kiadványunk az EME ismert emlékkönyv-sorozatába illeszkedik. Az ünnepelt idősebb és ifjabb pályatársai, a magyar művelődéstörténet határon inneni és túli kiváló szakemberei közlik benne tanulmányaikat. Szerzőinek névsora is imponáló: Erdélyből Csetri Elek, Deé Nagy Anikó, Demény Lajos, Egyed Ákos, Egyed Péter, Jakó Zsigmond, Kántor Lajos, Kiss András, Kovács András, Kovács Kiss Gyöngy, Pál Judit, Pál-Antal Sándor, Papp Ferenc, Sipos Gábor és Szabó Miklós. Magyarországról Bartha János. Gergely András. Glatz Ferenc. Köpeczi Béla, Miskolczy Ambrus, Orosz István, Papp Klára, Pölöskei Ferenc, Sas Péter, Szabad György és R. Várkonyi Ágnes. Az ünnepeltet köszöntő előszó Egyed Ákos tollából származik.
Az Emlékkönyv, amellett hogy egy közismert kiváló tudósi pályának nyújt megbecsülést a tudományos világban megszokott módon, egyben a szerzők tanulmányai révén a művelődéstörténeti kutatások jelen állásába is betekintést ad. A kötetet Benkő Samu műveinek bibliográfiája egészíti ki Újvári Mária összeállításában.
Kötetünk 392 lapot tesz ki B/5-ös formátumban, kötött és fűzött formában jelent meg.További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2008
Terjedelme: 389 oldal
ISBN/ISSN: 978 973 8231 79 5
Formátum: 165x235 mm
Boritó/Kivitelezés:  
Ár: 25.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email