MTNE 2012 - XIII. Műszaki Tudományok Ülésszaka - meghivó

Meghívó
 

A magyar tudomány napja rendezvénysorozat keretében az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya immár 13. alkalommal szervez tudományos ülésszakot. Ezzel fórumot kínál az összes műszaki tudományos kutatóműhelynek, hogy kutatási eredményeiket bemutassák.

Hagyományos rendezvényünk a hazai kutatók munkájának ismertetésére ad lehetőséget, de örömmel üdvözöljük külföldi vendégeinket is, akik intézményüket és azok kutatásait mutatják be.

Az eddigi tizenkét ülésszak alatt 44 kutatóműhely munkáját ismerhettük meg, melyből 26 egyetemi, 8 ipari s 10 kutatási intézmény volt. Így összesen 255 szerző kutatómunkájába nyerhettünk betekintést, mely kutatások nagy része intézményközi együtt működés eredményeként jött létre. Az utóbbi években nemcsak az országhatáron átnyúló együtt működéseken alapuló kutatások valósultak meg, de kiváló eredmények születtek a közös interdiszciplináris kutatások terén is.

Kutatásokat nem lehet elszigetelten végezni, ezért kiemelt jelentősége van az újabb kapcsolatok kialakításának is teret adó tudományos fórumnak. Valamennyien szétszórtan, különböző területen próbálunk olyan munkát végezni, melynek eredménye mindannyiunk számára hasznos lehet.

Ehhez a kapcsolatkialakításhoz, illetve -tartáshoz kíván e konferencia hozzájárulni.

A műszaki tudományág jelenlegi kutatási eredményeinek bemutatásához/megvitatásához számítunk az Ön közreműködésére is.

A műsorfüzet szerkesztéséhez kérnénk a csatolt jelentkezési űrlapot kitölteni s eljuttatni hozzánk (muszaki@eme.ro).

Az előadásokat kivonatos füzetszerkesztéséhez mielőbb juttassa el hozzánk az előadások rövid összefoglalóját magyar, román (ennek fordítását a külföldi vendégeink számára biztosítjuk) és egy széles körben használatos (javasolt az angol) nyelven, a csatolt sablon alapján összeállítva.

Helyszín, időpont: Kolozsvár, 2012. november 24., szombat.

Határidők: • jelentkezés: 2012. október 22.

• háromnyelvű rövid összefoglaló elküldése: 2012. november 02.

E-posta: muszaki kukac eme.ro

Az előadások teljes anyagát elektronikus kiadványban tervezzük közzétenni, online megjelenítve az Erdélyi Digitális Adattárban (http://eda.eme.ro/).

Tisztelettel,
Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke

Jelentkezési űrlap ...

Műsorfüzet sablon...