Business

 

Szervező

 

Társszervező

Elérhetőség


View Larger Map
Cím: Románia, 400009 Kolozsvár/Cluj-Napoca, str. Napoca/Jókai u. 2-4.
Postafiók: 400750 Cluj, OP.1 CP.191
Tel/Fax: +40-264-595176
Mobil: +40-741-1016063

 
     
 

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben
XXIII. Műszaki Tudományos Ülésszak

- konferencia -

Meghívó

 

Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az idén konferencia formájában szervezi meg a XXIII. Műszaki Tudományos Ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében, 2022. november 19-én.


Immár hagyománynak számít, hogy a Kárpát-medencei magyar tudományos élet aktív és fiatal képviselői értékes gondolataikat, tapasztalataikat osztják meg egymással, a tudományos töltetű, de kötetlen és baráti beszélgetések során, amelyek az előadásokat kísérik.


Az idei rendezvényt a hibrid változatban tervezzük (élő, illetve online kapcsolódási lehetőséggel), mely által a tőlünk távoli országokból is megszólíthatunk előadókat. Reméljük, az ülésszak most is alkalmat nyújt az eszmecserére, műszaki érdeklődésű fiataljaink számára pedig ösztönző erőt ad az alkotásra.


A műszaki tudományág jelenlegi kutatási eredményeinek bemutatásához/megvitatásához számítunk az Ön közreműködésére is.


A magyar és angol nyelven beküldött és elfogadott (lektorált) tanulmányok magyar nyelvű változata a Műszaki Tudományos Közlemények sorozat legfrissebb kötetében jelenik meg nyomtatva és online is (https://eme.ro/publication-hu/mtk/mtk-main.htm), az angol nyelvű pedig online sorozatban: https://eme.ro/publication/mtk/mtk-main.htm.

Ugyanakkor az anyagtudományok területéhez tartozó tanulmányok az Acta Materialia Transylvanica folyóiratban is közölhetők (https://eme.ro/publication-hu/acta-mat/mat-main.htm).

 

A regisztráció és a műsorfüzet szerkesztéséhez kérnénk a jelentkezési űrlapot kitölteni s emailben eljuttatni hozzánk (muszaki@eme.ro).


Feature-1

Helyszín, időpont:

Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC), Kolozsvár, Szentegyház/Iuliu Maniu u. 6. sz. I. emelet, Márton Áron terem,
2022. november 19., szombat, 9 óra.

Feature-2

Határidők:

- jelentkezés:
2022. november 1.
- a lektorált dolgozat elküldése:
2022. november  18.

Feature-3

Hasznos címek:

E-posta: muszaki@eme.ro
A Fórum honlapja: www.eme.ro/muszakitudomanynap

 
 
     

© 2020 EME - Műszaki Tudományok Szakosztálya .