Az orvos- és gyógyszerésztudományi kutatások helyzete Marosvásárhelyen

A Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat keretében az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya és az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság Egészségügyi Szakbizottsága 2011. november 4-én megszervezi „Az orvos- és gyógyszerésztudományi kutatások helyzete Marosvásárhelyen" című tudományos ülésszakot.

A rendezvény célja, hogy a marosvásárhelyi szakemberek megoszthassák egymással kutatásszervezési tapasztalataikat és szakmai eredményeiket. Elsősorban a kutatócsoportok vezetőinek beszámolói alapján szeretnénk megismerni a jelenleg meglehetősen felforgácsolt tudományos tevékenységet. Az ülésszak lehetőséget teremt a sikerek és kudarcok elemzésére, a pályázatokkal és külföldi együttműködésekkel kapcsolatos tapasztalatok megosztására, és nem utolsó sorban az egyes laboratóriumokban/klinikákon rendelkezésre álló módszerek és műszerek megismerésére. Reményeink szerint az együtt-gondolkodás és a kölcsönös segítségnyújtási lehetőségek megismerése hozzá fog járulni a marosvásárhelyi orvostudományi kutatás színvonalának emeléséhez.

Tervünk szerint kutatók és kutató-csoport vezetők tartanának körülbelül tíz perces előadásokat, amelyeket kötetlen vita követne. Ha előadással szeretne részt venni az ülésszakon, kérjük, 2011. október 10-ig küldje el tervezett előadásának címét a szilagyi67@gmail.com címre. A levelek kézhezvételét minden esetben visszajelezzük.