MTNE 2022 - Történelem szekció felhívás

Konferencia-felhívás

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben
Erdélyi Múzeum-Egyesület
I. Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztály
Történelem Szekció
Kolozsvár, 2022. november 19.

Minthogy technikai okok miatt egyes levelek nem érkeztek meg a mtne-tortenelem@eme.ro címre, tisztelettel kérjük a történelem szekció konferenciájára bejelentkezett kutatókat, hogy jelentezési űrlapjaikat szíveskedjenek újraküldeni ugyanarra az email-címre. Köszönjük!

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében az Erdélyi Múzeum-Egyesület Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya és az EME Jakó Zsigmond Kutatóintézete 2022. november 19-én ismét megszervezi tudományos ülésszakát, mellyel fórumot kíván biztosítani hazai és külföldi kutatóknak Erdély történelmével kapcsolatos legújabb eredményeik bemutatására és egymás tudományos tevékenységének kölcsönös megismerésére.
Ezúttal tagtársainkat várjuk új levéltári és más jellegű források felhasználásával készült előadásaikkal. A közlésre alkalmas előadások szerkesztett változatát a Certamen XI. Előadások a Magyar Tudomány Napján az Erdélyi Múzeum-Egyesület I. Szakosztályában című évkönyvünkben 2023 folyamán tervezzük közzétenni.
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület a konferencia előadóinak étkezést, illetve, az anyagi lehetőségek függvényében, szállást biztosít.
Kérjük, hogy részvételi szándékát, a mellékelt űrlap kitöltésével, 2022. július 31-ig jelezze az mtne-tortenelem@eme.ro e-mail címen. A jelentkezések elfogadásáról vagy elutasításáról augusztus végéig visszajelzést küldünk.

Kolozsvár, 2022. június 23.