XXXI. Tudományos Ülésszak

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) a Kolozsvári Akadémiai Bizottság közreműködésével idén Csíkszeredában szervezi meg az egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályának 31. Tudományos Ülésszakát. Április 20–22. között egy háromnapos konferencia keretében orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti előadásokat, műhelymunkákat (workshopokat) tartanak a szakma elismert és jeles képviselői. Tudnivalók a szerzők számára
– A tudományos ülésszak során a továbbképző tanfolyamok és plenáris előadások mellett az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok területéről szabadon választott előadások hangzanak el.
– Az előadások időtartama 10 perc, esetismertetés és poszterbemutatás 5 perc, hozzászólás 3 perc.
– A dolgozatok szerzői közül legalább egy EME tag kell legyen (kivéve a külföldi vendégeket).
– A szekcióülésen csak az mutathat be dolgozatot vagy posztert, aki legkésőbb március 10-ig regisztrált és elküldte az összefoglalóját.
– Az összefoglalókat elektronikus úton kell beküldeni, kitöltve a honlapon (www.orvtudert.ro/konferencia_2023/) található űrlapot (február 13. és március 10. között elérhető!).
– Az ülésszak tudományos bizottsága a beküldött összefoglalók alapján a dolgozat poszterként való bemutatása mellett dönthet.
– A bemutatásra szánt dolgozatok magyar nyelvű összefoglalói megjelennek az Orvostudományi Értesítő különszámában, ha a részvételi díjat a szerző határidőn belül kifizette.
– Az előadások és poszterek teljes terjedelemben közölhetők az Orvostudományi Értesítőben. A szerzői útmutatónak (www.orvtudert.ro, Szerzőknek menüpont) megfelelően szerkesztett kéziratokat a www.editorialmanager.com/orvtudert/default2.aspx honlapon keresztül lehet beküldeni. Jelentkezés
– Regisztrálásért kattintson ide: www.emeogysz.ro/konferencia/reg_start.php
– Az online regisztrálási határidő: április 11. Ezt követően csak a helyszínen lehet bejelentkezni.
– Kedvezményes áron jelentkezhet a konferenciára egészen március 10-éig.
– Az online jelentkezéskor minden esetben mellékelni kell a részvételi díj befizetési bizonylatát is.
– Aki bemutatandó dolgozatát teljes terjedelemben, közlésre alkalmas formában küldi be legkésőbb március 10-ig, az mentesül a részvételi díj befizetésétől! Részvételi díjak* (kedvezményesen, március 10-éig)
EME-tagok számára
– Orvos, fogorvos, gyógyszerész: 350 RON
– Rezidens orvos, fogorvos, gyógyszerész: 150 RON
– Egyetemi és PhD-hallgatók, nyugdíjasok: 100 RON
Részvételi díjak nem EME-tagok számára: 500 RON
Kísérő személy: 200 RON Részvételi díjak* (március 10. után)
EME-tagok számára
– Orvos, fogorvos, gyógyszerész: 500 RON
– Rezidens orvos, fogorvos, gyógyszerész: 250 RON
– Egyetemi és PhD-hallgatók, nyugdíjasok: 200 RON
Részvételi díjak nem EME-tagok számára: 550 RON
Kísérő személy: 250 RON *A részvételi díj magában foglalja a rendezvény mappáját, a tudományos ülésszakon, a továbbképzőkön és az állófogadáson való részvételt. A helyben jelentkezők részére, szervezési okok miatt, a szervezők nem biztosítják a konferenciacsomag biztosítását. A kísérő személyek részvételi díja magában foglalja a tudományos ülésszakon és az állófogadáson való részvételt. Nem tartalmazza a rendezvény mappáját és a részvételt igazoló diplomát. *A részvételi díjak a bizonytalan gazdasági helyzet függvényében változhatnak. A díjak esetleges változásáról és a regisztráció menetéről tájékozódjon honlapunkon: www.emeogysz.ro/konferencia/reg_start.php
A regisztráció során bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség. A részvételi díjat az alábbi bankszámlára kell befizetni:
Societatea Muzeului Ardelean, BCR Tg-Mures Central
RO31 RNCB 0193 0159 8508 0001
(cod fiscal: 5566931)
SWIFT CODE: RNCBROBU EME Tagdíjak
Ha továbbra is támogatni kívánja az EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályát, kérjük, tagdíjának rendszeres befizetésével járuljon hozzá tevékenységünk fenntartásához. Az EME alapszabálya értelmében elveszíti tagságát az, aki tagdíját három éve nem fizette be. Jelenleg érvényes tagdíjak: rendes tag: 100 RON, nyugdíjas vagy rezidens: 50 RON, egyetemi hallgató: 25 RON.
A tagdíj befizethető személyesen a szakosztály székházában vagy banki átutalással a fenti számlára vagy bankkártyával. Tagdíj fizetésének nyilvántartásáról a szakosztály titkárságán érdeklődhet a 0265-215386 vagy 0787-856111 telefonszámokon, vagy a titkarsag@emeogysz.ro e-mail címen. Várjuk szeretettel Csíkszeredában!