Mezei Tibor Lászlót Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület
Mezei Tibor Lászlónak
Gr. Mikó Imre-emléklapot
adományozott az EME Orvostudományi szakosztályában kifejtett munkássága és az orvostudományok területén végzett egyetemi oktatói tevékenysége és kutatómunkája elismeréséül.

Mezei Tibor László a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban érettségizett Marosvásárhelyen, majd az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen általános orvosi, 2010-ben patológus szakorvosi diplomát szerzett. Phd címét 2009-ben nyerte el. Ugyanez évtől tanársegéd az egyetem Patológia Tanszékén, 2014-től adjunktus. 2013-tól a budapesti Semmelweis Egyetemen diagnosztikus citológiát tanul. Kutatási tevékenysége sokrétű, többek közt a tüdődaganatok, a citológia és a limfomák területére terjed ki. Munkája során hatékony digitális morfometriai módszereket dolgozott ki, amelyeket a daganatpatológiai kutatások terén számos vizsgálatban alkalmaznak. Az utóbbi években két klinikán (Cleveland és Baltimore) is szerzett szakmai tapasztalatot az Egyesült Államokban.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2017. november 24-én, Kolozsváron nyújtotta át Sipos Gábor, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben című konferencián.