EME - online rendezvények szervezése

Tisztelt Kollégák!

Mint ismeretes, intézményünk áprilisban  megkapta a „G Suite Basic" (Google)-alapprogramcsomagot, ezáltal lehetőségünk van a Google Apps-alkalmazáscsomagok használatára. A csomag tartalmazza a Google Meetet is, amely videómegbeszélések (rendezvények, konferenciák) szervezését teszi lehetővé.

A Google Meet-megbeszéléshez nem szükséges regisztráció, bármilyen ingyenes Google-fiókkal lehet csatlakozni.

Abban az esetben, ha valaki szobát szeretne létrehozni vagy beszélgetést indítani, rendelkeznie kell G Suite-tal. Az EME munkatársai s azon szakosztályi vezetők, illetve tagok, akik rendezvények szervezésével foglalkoznak, igényelhetnek EME-postafiókot, amennyiben még nincs EME-s Google-fiókjuk. Kérjük, igényét a titkárságon jelezze: titkarsag@eme.ro.

Ugyanakkor kérjük a szakosztályok, fiókegyesületek, kutatóintézet tagjait, hogy jelezzék időben, amennyiben online rendezvényt szeretnének tartani (képernyős beszélgetés, könyvbemutató, online felolvasóülés, videókonferencia stb.), hogy a titkárság ebben segíthessen, tájékoztatót nyújtson az alkalmazásról, és időben eljuttathassa a hírt az érdeklődőknek. Intézményünknek már van tapasztalata online rendezvények szervezésében, hiszen márciusban sikeresen lebonyolította a 25. Jubileumi FMTÜ-videókonferenciát, melyről hírlevélben tájékoztattunk.

Jó egészséget kívánunk, s arra biztatunk mindenkit, hogy használjunk ki minden lehetőséget a tudományművelésre!