XXII. Műszaki Tudományos Ülésszak - felhívás

[2021.09.03]

 

Kezdési időpont: 2021. november 20., szombat 9.00 óra (Ro idő)

 

Meghívó

Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az idén hibrid-konferencia formájában szervezi meg a XXII. Műszaki Tudományos Ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében, 2021. november 20-án.

Immár hagyománynak számít, hogy a Kárpát-medencei magyar tudományos élet aktív és fiatal képviselői értékes gondolataikat, tapasztalataikat osztják meg egymással, a tudományos töltetű, de kötetlen és baráti beszélgetések során, amelyek az előadásokat kísérik.

Az idei rendezvényt a bizonytalan helyzet miatt hibrid változatban tervezzük (élő illetve online kapcsolódási lehetőséggel), mely által a tőlünk távoli országokból is megszólíthatunk előadókat. Reméljük, az ülésszak most is alkalmat nyújt az eszmecserére, műszaki érdeklődésű fiataljaink számára pedig ösztönző erőt ad az alkotásra.


A műszaki tudományág jelenlegi kutatási eredményeinek bemutatásához/megvitatásához számítunk az Ön közreműködésére is.

A magyar és angol nyelven beküldött és elfogadott (lektorált) tanulmányok magyar nyelvű változata a Műszaki Tudományos Közlemények sorozat legfrissebb kötetében jelenik meg nyomtatva és online is (https://eme.ro/publication- hu/mtk/mtk-main.htm), az angol nyelvű pedig online sorozatban: https:// eme.ro/publication/mtk/mtk- main.htm, illetve a De Gruyter-Sciendo terjesztésében is: https://content.sciendo. com/view/journals/mtk/mtk- overview.xml.

Ugyanakkor az anyagtudományok területéhez tartozó tanulmányok az Acta Materialia Transylvanica folyóiratban is közölhetők (https://eme.ro/publication- hu/acta-mat/mat-main.htm).

Bővebb információk (jelentkezési űrlap, határidők, a közlésre szánt tanulmány formai követelménye) a konferencia honlapján találhatók: http://eme.ro/ muszakitudomanynap/

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20.
A lektorált tanulmány leadási határideje: 2021. október 15.

Kérjük leveleiket erre címre szíveskedjenek küldeni: muszaki@eme.ro

A múlt évi, XXI. Műszaki Tudományos Ülésszak  beszámolója itt olvasható ...

Kolozsvárt, 2021. szeptember 6.

Tisztelettel,
Bitay Enikő,
az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke