VII. TECHNIKATÖRTÉNETI ALKOTÓTÁBOR - ERDÉLYI NYÁRI EGYETEM

2012. július 2–16. között immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Technikatörténeti Alkotótábor. Ennek keretében építész hallgatóknak szervez szakmai gyakorlatot ERDÉLYI NYÁRI EGYETEM címmel közösen az Erdélyi Múzeum Egyesület (EME) Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Romániai Építész Kamara (OAR) Erdélyi Fiókszervezete.
Akárcsak az előző évben a rendezvény célja Kolozsvár védett műemléképületeinek és területeinek dokumentálása, felmérése, rehabilitációja. Felelősségünknek érezzük felhívni a figyelmet ezekre a felbecsülhetetlen helyi értékekre, ismertté tenni őket, s gondoskodni a kihasználtságukról.
Az idén Kolozsvár Fellegvára áll a felmérések fókuszában.
A mintegy harminc résztvevő diák számára egyetemi oktatók, szakemberek tartanak előadásokat, szakmai megbeszéléseket, ily módon is ösztönözve az interdiszciplináris együttműködést.
Az elkészült tervek, rajzok az Erdélyi Digitális Adattár frissen kialakított TERVTÁRÁ-ba kerülnek, ahol a múlt évi dokumentumok is helyet kaptak (http://eda.eme.ro/handle/10598/15584).

A rendezvény szakmai irányítója Guttmann Szabolcs építész, a területi építészeti kamara elnöke. Programfelelős Czilli László építész.
Támogatók: az EME, az OAR és a Nemzeti Kulturális Alap.

Guttmann Szabolcs,
a Romániai Építész Kamara Erdélyi Fiókszervezetének elnöke
Bitay Enikő,
az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke

A rendezvény programja ...