Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora az idei Jenei Dezső-díjas

2014. november 22-én, Kolozsváron a XV. Műszaki Tudományos Ülésszakon adták át az EME Műszaki Tudományok Szakosztály kitüntetését, a Jenei Dezső-emléklapot.

Dávid László a kitüntetést az erdélyi magyar műszaki tudományosság fejlesztésében és ápolásában kifejtett kiemelkedő munkássága elismeréséül kapta.

„… Intézmény- és tudományszervezési szerepvállalása 2003 óta elválaszthatatlanul egybefonódik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel automatika professzorként, tanszékvezetőként, rektorhelyettesként és jelenleg rektorként.
Dávid László vitathatatlan tudományos és oktatói érdemei közül számunkra talán legfontosabbak azok, amelyek az Erdélyi Magyar Felsőoktatási Rendszerben vállalt fáradhatatlan munkájáról, az erdélyi magyar oktatás érdekében való mindenkori kiállásáról tanúskodnak.
Abban, hogy a Sapientia EMTE, és ezen belül a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar az erdélyi magyar műszaki felsőoktatás legjelentősebb képviselőjévé fejlődött, Dávid László professzornak meghatározó szerepe volt.
A Jenei Dezső emléklap átadásával elismerésünket fejezzük ki az erdélyi magyar műszaki tudományosság érdekében kifejtett tevékenységéért …". [részlet Dávid László méltatása a Jenei Dezső emléklap átadása kapcsán]