Útkeresés a romániai magyar közoktatásban

A tizedik alkalommal megrendezett jubileumi konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a pedagógusok számára az oktatás és a nevelés hagyományos értékeinek a felelevenítése mellett az oktatásban és a nevelésben elért legújabb eredmények bemutatására és megvitatására is. A szakmai tapasztalatok, információk cseréjén túl lehetőség adódik a különböző tárgyak oktatóinak a találkozására is. A konferenciát a BBTE Tanárképző Intézete szervezi, színhelye a Kolozsvári Református Kollégium díszterme.
A konferenciára szeretettel várunk minden tanítót, tanárt, egyetemi hallgatót, aki Kolozsváron óhajt tölteni egy napot az egyetemi évek nosztalgiája és a szaktárgyi gyarapodás jegyében.
A kerekasztal megbeszélések során minden résztvevő pedagógus 10 percben bemutathat egy általa alkalmazott új módszert, egy megismert eljárást, más konferencián megismert újdonságot stb., aminek 1 oldalas összefoglalóját kérjük a kovzoli7@yahoo.com címre WORD formátumban elküldeni, hogy elektronikus konferencia-kiadványunkban esetleg azt meg tudjuk jelentetni. (Csak elektronikus összefoglalókat van módunk megjelentetni!)
A kerekasztal megbeszélések záró akkordjaként kiosztjuk a Székely Ferenc-díjat a legjobb bemutatóért. A díjjal oklevél, plakett és szerény pénzjutalom is jár.
A részvétel ingyenes. Egy éjszakára korlátozott számban olcsó szállást is biztosítunk a kollégium vendégszobáiban. Az ebédszünetben önköltségen közös ebéden vehetnek részt a közeli vendéglőben.
A továbbképzésről a résztvevőknek 8 órás igazolást adunk, ha igénylik. Kérjük, jelezzék a részvételi szándékukat!
Kapcsolat: Dr. Kovács Zoltán, kovzoli7 (kukac) yahoo.com