EME Könyvkiadó
2021 július 24, szombat
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Emberek és kontextusok  »  Rontók, gyógyítók, áldozatok

Cím: Rontók, gyógyítók, áldozatok 8
Alcím: Történetek és élettörténetek

Teljes Tartalom »


Szerző(k):
Keszeg Vilmos (s.a.r.)

Műfaj:
hiedelemkutatás

Ismertető:
1990 után a kolozsvári hiedelemkutatások a pragmatikai vizsgálódásokhoz zárkóztak fel. A figyelem három irányba fordult: a hiedelemtudás specialisták kezébe való koncentrálódására, a hiedelmeknek az emberi életpályát és mindennapi életet módosító szerepére, valamint a hiedelemről való beszélés beszédesemény-jellegére. A résztvevő megfigyelés, az interjúkészítés és a szociológiai módszerek alkalmazásával sikerült képet alkotni az individuális hiedelemhasználati habitusokról, a hiedelmeknek a lokális életvilágba való beépüléséről, a hiedelemesemények esemény jellegéről, kibontakozásáról, lefolyásáról, hatásairól.
Jelen kötet három fiatal kutatónak a rontás- és a gyógyításformákról, rontókról és gyógyítókról a 21. század elején folytatott beszélgetéseit és ezek elemzéseit tartalmazza.

Tartalomjegyzék

Summary

RezumatTovábbi információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2012
Terjedelme: 399 oldal + CD melléklet
ISBN/ISSN: 978-606-8778-56-1
Formátum: 165x235 mm
Boritó/Kivitelezés:  
Ár: 35.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email