EME Könyvkiadó
2021 február 26, péntek
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Kelemen Lajos élete és munkássága

Cím: Kelemen Lajos élete és munkássága

Teljes Tartalom »


Szerző(k):
Csetri Elek

Ismertető:
Kelemen Lajos a két világháború közötti korszakban Erdély legismertebb történetírója és legjelentősebb levéltárosa volt. Az ő érdeme az Erdélyi Múzeum-Egyesület mintegy milliós nagyságrendű levéltárának, az ország legértékesebb művelődési gyűjteményének beszerzése és közszolgálatba állítása. Történetírói munkásságát mintegy 400 könyv, tanulmány, forrásközlés és cikk jelzi, emellett többszáz előadás, számtalan városnéző séta mutatja közösségi elkötelezettségét, tudományos és népszerűsítő munkásságát.
Csetri Elek kéziratban maradt utolsó munkájának kiadása rendkívűl jelentős művelődéstörténeti esemény lehet mind a szorosan vett szakmabeliek, mind pedig a művelt olvasóközönség számára. A kötet a kegyeletes túlzásra hajló nekrológ hangvételén túlmenő valós képet próbál felvázolni, a múveiben ma is élő kutató tudóst igyekszik megidézni. A munka a szélesebb magyar közönségnek készült, a művelődni vágyó olvasóknak és szakembereknek egyaránt. Újat főleg abban próbál adni, hogy tudósi-levéltárosi munkásságán túlmenően igyekszik bepillantást nyújtani emberi életének mélységeibe, magánéletének eddig homályban maradt rejtelmeibe.További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2012
Terjedelme: 183 oldal
ISBN/ISSN: 978-606-8178-63-9
Formátum: 235x165 mm
Boritó/Kivitelezés:   Bodó Zalán
Ár: 20.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email