EME Könyvkiadó
2021 október 19, kedd
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Emberek és kontextusok  »  Miért nem lehettem költő?

Cím: Miért nem lehettem költő? 7
Alcím: Egy mezőségi parasztasszony narratívumai

Teljes Tartalom »


Szerző(k):
Nagy Julianna; sajtó alá rendezte: Ozsváth Imola

Műfaj:
néprajz

Ismertető:
A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Néprajz és Antropológia Tanszéke doktori iskolájának oktatói és hallga­tói 2008-ban indították az Emberek és kontextusok sorozatot. A forrásközlő kötetek a társadalomkutatók és a népi életforma, a néphagyományok iránt érdeklődő olvasók figyelmére tartanak számot.
Nagyné Lakatos Julianna egy mezőségi falu, Mezőköbölkút szülötte. Parasztcsaládba született, szülei nem támogatták is­kolába kívánkozó lányuk terveit. Családot alapított, gyerme­keket nevelt, földet művelt. 13 éves korától egyetlen mene­déke - több sorstársához hasonlóan - az írás volt. Verseket írt, helytörténetet, regényes családtörténetet. 42 éves korában kapcsolódott be a Bandi Dezső vezette iparművészeti moz­galomba. Szőnyegei romániai városok kiállítótermeibe jutottak el, külföldi vásárlók lakásába. Terjedelmes életművét Ozsváth Imola mutatja be az olvasóknak. A kötet válogatást tartalmaz Nagy Julianna írásaiból. Az életmű a mellékelt CD-n teljes ter­jedelmében olvasható.

Summary

RezumatTovábbi információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2012
Terjedelme: 559 oldal+36 kép+CD melléklet
ISBN/ISSN: 978 606 8178 50 9
Formátum: 165x235 mm
Boritó/Kivitelezés:   Sütő Ferenc
Ár: 40.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email