EME Könyvkiadó
2024 április 27, szombat
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok Elérhetőség



GYORSKERESŐ




Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Tudósportrék  »  Az alkotó mérnök-tudós

Cím: Az alkotó mérnök-tudós 1.
Alcím: Gyenge Csaba: (1940-2021)

Szerző(k):
Bitay Enikő

Műfaj:
tudománytörténet

Ismertető:

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület folyamatosan gondot fordít a tudományos élet meghatározó egyéniségei életpályájára, munkásságára és életművére vonatkozó adatok gyűjtésére, tárolására és feldolgozására. Az Erdélyi digitális adattár Tudóstárat nyitott, ahol a Nagyjaink gyűjteményben kezdtük el a tudósaink hagyatékából származó dokumentumokat, elkészült műveik kéziratait, jegyzékét, valamint a bibliográfiai adatokat gyűjteni. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki az a sorozat, amelyet a jelen kötet indít útjára. Reményeink szerint a sorozatban megjelenő kötetek hozzájárulnak a tudós életpályák és -művek megismeréséhez, a romániai magyar tudományos élet összefüggéseinek és a szaktudományos örökség feltárásához.
Gyenge Csaba (1940–2021) gépészmérnök, műszaki szakíró, akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a Kolozsvári Műszaki Egyetem professor emeritusa, az Erdélyi Múzeum-Egyesület volt alelnöke, illetve a Műszaki Tudományok Szakosztályának egykori elnöke, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzora. Oktató, kutató, iparfejlesztő, doktorátusvezető, több mérnökgeneráció mentora, a műszaki tudományművelés meghatározója.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület kapcsolathálójának szervezője és ápolója, tudományszervező vezető egyénisége volt. Alkotó mérnök-tudós.

Tartalom
Contents
Cupris

Summary
Rezumat



További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2023
Terjedelme: 123 oldal
ISBN/ISSN: 978-606-739-248-7
Formátum: 150x240 mm
Boritó/Kivitelezés:   Könczey Elemér
Ár: 35.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email