Markó Bálintot, a BBTE rektorhelyettesét Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Markó Bálint részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományos élet szervezésében kifejtett munkája elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2020. november 20-án, nyújtotta át virtuálisan Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 19. fórumán.

Markó Bálint biológus, egyetemi tanár, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese. Tanári és intézményvezetői feladatai mellett a magyar tudományos élet és a magyar nyelvű oktatás szervezését civilszervezeteket támogató tevékenységén keresztül is igyekszik segíteni, 2002–2006 között az EME Természettudományi Szakosztályának elnöke volt, az Apáthy István Egyesület, illetve a Nemzetközi Társasrovar Egyesület Közép-Európai tagozatának elnöke.

Alapfeladatának tekinti az intézményközi kapcsolatok építését és ápolását, a tudományos munka minőségének, igényességének biztosítását. Markó Bálint az erdélyi magyar tudományos és felsőoktatási élet meghatározó szereplője, szakmai és emberi kvalitásai vitathatatlanok.

Köszönjük, hogy vállalja és támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, biztosítja a két intézmény együttműködését.