25. FMTÜ Jubileumi videokonferencia

Tisztelt Meghívottak, Előadók, Szerzők, Résztvevők!

Kedves Kollégák!

Ezúton értesítjük, hogy tekintettel a globális járványügyi helyzetre a huszonötödik alkalommal megrendező Jubileumi fiatal műszakiak nemzetközi tudományos ülésszakot az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében online-platformon videokonferenciaként tartjuk meg.

A tudományos bizottság által közlésre elfogadott, lektorált tanulmányokat két nyelven tesszük közzé, ahogyan azt eredetileg is felvállaltuk: magyar nyelven a Műszaki Tudományos Közlemény sorozat 13. számában (itt lesz elérhető: https://www.eme.ro/publication-hu/mtk/mtk-main.htm); illetve angol nyelvű tükörmása, online felületen a Sciendo terjesztésében (https://content.sciendo.com/view/journals/mtk/mtk-overview.xml) lesz elérhető.

Az anyagtudomány területén kiválasztott tanulmányokat az Acta Materialia Transylvanica 2020. 3. évf. kétnyelvű változatában tesszük közzé (magyar nyelven: https://www.eme.ro/publication-hu/acta-mat/mat-main.htm), a széles körű nemzetközi terjesztés érdekében angol nyelven is megjelenik közreműködésben a Sciendóval (https://eme.ro/publication/acta-mat/mat-main.htm), .

A rendezvényt az eredetileg meghirdetett március 26. időpontban kívánjuk online platformon megtartani.

A videokonferenciával kapcsolatos részletekről további e-mail-ben (hirlevélben) tájékoztatunk.

Köszönöm a megértésüket, s számítok a további szíves közreműködésükre.

A tervezett programfüzet tartalmazni fogja a rendezvény menetrendjét, időbeosztását, elnökök listáját és szerepét.

Új helyzet elött állunk, remélem közös gondolkodással, erővel és hozzáállással a jubileumi rendezvényt valóban ünnepivé és a legmodernebb eszközöket felhasználva hatékonnyá, a kitűzött célt szolgálóvá tudjuk tenni: „az FMTÜ célja a kutatás ösztönzése, eredményeinek terjesztése, a tudományos kapcsolatok kialakítása, valamint a magyar műszaki nyelv művelése"!

Tisztelettel és baráti szeretettel köszönt mindenkit: Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok Szakosztály elnök

Kolozsvárt, 2020. március 16.