ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
Navigáció


Főoldal »  Eseménytár »  Csernobil - 30 év távlatából 
Csernobil - 30 év távlatából
[ 2016. április 28. csütörtök 14:00 ]

Eseménytár »
Csernobil - 30 év távlatából (Mini szimpózium)

Az EME Természettudományi Szakosztálya 2016. április 28-án 17 órától az EME-székházában mini szimpóziumot szervez "Csernobil - 30 év távlatából" címmel.

A rendezvény programja:

1. BARTÓK Katalin: Mi történt az élővilággal? Bemutatásra: kerül a növény-, illetve az állatvilágot ért sugárzások, annak rövid illetve hosszú távú következményei úgy helyi, mint regionális, európai szinten
2. KÉKEDY-NAGY László: Reaktorbaleset - ki a hibás? Bemutatásra kerül: a RBMK-1000 atomreaktor, a balesethez vezető okok, annak lefolyása illetve az azt követő helyreállítási munkálatok, a jelenlegi helyzet.
3. MÓCSY Ildikó: Radioaktív szennyeződések 30 év távlatából. Bemutatásra kerül: a reaktorbalesetet követően a környezetbe jutott radioaktív izotópok, azok mennyisége, területi eloszlása, a radioaktív sugárzás értéke napjainkban.
4. URAY Zoltán: A reaktorbaleset egészségügyi hatásai. Bemutatásra kerül: a radioaktív sugárzás élettani hatásai, a balesetet követően a különböző megbetegedések (leukémia, pajzsmirigy, tumorok, neurológiai stb.) előfordulási rátája, beleértve a hazai helyzetet is.
Szervező(k): Természettudományi Szakosztály
Kapcsolattartó(k): Kékedy Nagy László
Helyszín(ek): EME-székház
Jelleg: Szakosztályi rendezvény

Kapcsolatfelvétel: Kapcsolatfelvétel

« Vissza az eseménytárhoz
info@eme.ro