EME Könyvkiadó
2024 április 16, kedd
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok Elérhetőség



GYORSKERESŐ




Főoldal »  Eseménytár »  Sófalvi András: Hadakozás és önvédelem a középkori és fejedelemség kori Udvarhelyszéken 
Sófalvi András: Hadakozás és önvédelem a középkori és fejedelemség kori Udvarhelyszéken
[ 2017. October 09. Monday 14:00 ]


Sófalvi András: Hadakozás és önvédelem a középkori és fejedelemség kori Udvarhelyszéken
, az EME kiadásában újonnan megjelent könyvének bemutatására október 9-én, hétfőn, 17 órától kerül sor az EME Jókai utcai székházában. A kötetet bemutatja és méltatja Hegyi Géza történész, házigazda Sipos Gábor elnök.

A település és hadtörténeti szintézis a székelyek középkori és fejedelemség kori határvédelmi szerepkörét taglalja, illetve behatóan elemzi Udvarhelyszék önvédelmi stratégiáit és létesítményeit a 17. század végéig , széleskörű régészeti-történeti adatgyűjtés és ásatások eredményei alapján. A kutatómunka során az önvédelem széles spektruma került előtérbe: várak, erődített udvarházak, hosszúsáncok, védőfallal erődített természetes barlangok, mesterségesen ásott barlangok, tatárpincék, védelmi kialakítású templomok. Az udvarhelyszéki székelység önvédelme a vizsgált és elemzett létesítmények keresztmetszetében nagyon összetett és sokszínű képet mutat, a terület természetföldrajzi adottságainak keretében a középkori és fejedelemség kori katonai védelem szinte minden lehetséges formáját felhasználták az emberi és anyagi javak megmentése érdekében.
Szervező(k): EME Kiadó
Kapcsolattartó(k): Hegyi Géza
Helyszín(ek): EME-székház
Jelleg: Könyvbemutató

Kapcsolatfelvétel: Kapcsolatfelvétel

« Vissza az eseménytárhoz
email