Kérjük, támogassa adójából az Erdélyi Múzeum-Egyesületet!

Amennyiben úgy érzi, hogy az erdélyi magyar tudományosság és kultúra értékei, eredményei fontosak az ön számára, és még nem rendelkezett a jövedelemadójának 2 %-ával, kérjük támogassa az Erdélyi Múzeum-Egyesületet. Az eddigi évek gyakorlatához képest idén július 15-ig  lehet leadni a formanyomtatványt.

A 2003/571-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-áról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Az elmúlt év során megjelent számos kiadványunk minősége és magas színvonala az ilyen jellegű támogatásoknak is köszönhető. Köszönjük tehát mindazoknak, akik tavaly jövedelemadójuk két százalékát az Erdélyi Múzeum-Egyesület számára ajánlották fel, ezzel hozzájárultak kiadói, tudományos és kulturális ismeretterjesztő tevékenységünkhöz.

Ha jövedelemadójának két százalékával továbbra is az Erdélyi Múzeum-Egyesület tevékenységét szeretné támogatni, akkor

  1. amennyiben kizárólag fizetésből vagy nyugdíjból származó jövedelme van, a csatolt formanyomtatvány kitöltésével rendelkezhet adója két százalékáról.

Mit kell tennie?

- Töltse le a mellékelt csatolt formanyomtatványt, és nyomtassa ki;
- az I. pontnál adja meg adatait: nevét, személyi számát (CNP), lakcímét, telefonszámát;
- az II. pontnál jelölje be, hogy jövedelme fizetésből, avagy nyugdíjból (netán mindkettőből) származik;
- a formanyomtatvány III. pontjánál hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban.
- Írja alá az űrlapot;
- vigye el/küldje el a helyi adóhivatalhoz, vagy juttassa el az EME titkárságára 2019. március 10-ig.

 

  1. amennyiben köteles adóbevallási nyilatkozatot tenni (declarație unică), a szóban forgó két százalékról az űrlap I.6 pontjának kitöltsévél rendelkezhet, feltüntetve Egyesületünk alábbi adatait:

Societatea Muzeului Ardelean, C.I.F. 5566931,
Cont bancar IBAN: RO14 RNCB 0106 0159 8508 0001, BCR

 

Köszönjük!