Jakab Samu professzort, az EME Agrártudományi Szakosztályának volt elnökét Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Jakab Samunak Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott az EME Agrártudományi Szakosztályában kifejtett munkássága és a földtudományok területén végzett egyetemi oktatói tevékenysége és kutatómunkája elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében, valamint kiemelkedő tudományos munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2019. április 6-án, Kolozsváron nyújtotta át Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára az EME Közgyűlésén.

Jakab Sámuel

talajkutató geológus, egyetemi oktató, földrajzi szakíró, a Szent István Egyetem nyárádszeredai kihelyezett kertészeti tagozatának dékánja (1993–2016), a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kertészmérnöki szakának megalapozója (2002), az Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakosztályának alapító, első elnöke, az EME választmányi tagja, szakmai szervezetek (RMGE-Maros megyei szervezete) alapítója és fáradhatatlan támogatója