XXIX. Tudományos Ülésszak

Időpont
-
Helyszín(ek)
Szatmárnémeti
Szervező(k)
EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály
Programfelelős
Szilágyi Tibor

 

A jelentkezés kizárólag elektronikus úton, szakosztályunk honlapján történik (www.emeogysz.ro) január 28-tól március 31-ig.

Kedvezményes regisztráció február 25-ig lehetséges.

Az Erdélyi Múzeum- Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya 2019-ben Szatmárnémetiben rendezi meg a XXIX. Tudományos Ülésszakát. A konferencia ezúttal is lehetőséget nyújt majd az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok újdonságainak és főleg ezek gyakorlati vonatkozásainak a megismerésére. A rendezvény jó alkalom egymás munkájába való betekintésre és a tudományos jelleg mellett új kapcsolatok kialakítására és a régiek ápolására.

A tudományos ülésszak elején továbbképző tanfolyamok és plenáris előadások lesznek, majd az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok területéről szabadon választott előadások hangzanak el. Az előadások időtartama 10 perc, esetismertetés és poszterbemutatás 5 perc, hozzászólás 3 perc. A dolgozatok szerzői közül legalább egy EME tag kell legyen (kivéve a külföldi vendégeket).

Az ülésszak tudományos bizottsága a beküldött összefoglalók alapján a dolgozat poszterként való bemutatása mellett dönthet. A szekcióülésen csak az mutathat be dolgozatot vagy posztert, aki 2019. február 25-ig bejelentkezett és elküldte az összefoglalót.

Az összefoglalókat elektronikus úton kell beküldeni, kitöltve a www.orvtudert.ro honlapon január 28-tól február 25-ig elérhető űrlapot.

A bemutatásra szánt dolgozatok magyar nyelvő összefoglalói megjelennek az Orvostudományi Értesítő különszámában. Az összefoglalók közlésének feltétele a részvételi díj határidőig történő kifizetése.

Az előadások és poszterek teljes terjedelemben közölhetőek az Orvostudományi Értesítőben. A szerzői útmutatónak (www.orvtudert.ro, Szerzőknek menüpont) megfelelően szerkesztett kéziratokat a honlapon megjelenő útmutatásnak megfelelően kell elküldeni.

A jelentkezés kizárólag elektronikus úton, szakosztályunk honlapján történik (www.emeogysz.ro) január 28-tól március 31-ig. Kedvezményes regisztráció február 25-ig lehetséges. Az online jelentkezéskor minden esetben mellékelni kell a részvételi díj befizetési bizonylatát. Április 1. és 10. között a regisztráció nem lehetséges, aki április 1. után szeretne jelentkezni, csak a konferencia helyszínén teheti meg.

Részvételi díj befizetésétől mentesül

, minden olyan kolléga, aki bemutatandó dolgozatát teljes terjedelmében és az Orvostudományi Értesítőben közlésre alkalmas formában a kedvezményes jelentkezési határidőig (február 25-ig) beküldi.

Remélve, hogy az immár hagyományos évi Tudományos Ülésszak minden résztvevő számára tartogat hasznos szakmai ismereteket, baráti találkozókat és kulturális élményeket, várjuk Önöket Szatmárnémetiben.

Dr. Szilágyi Tibor, egyetemi tanár
az Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály elnöke
Dr. Leiher Leonóra
a Szervezőbizottság elnöke